DICTATORS dörrdämpare på sjukhus, i kyrkor och andra byggnader

DICTATORS dörrdämpare på sjukhus, i kyrkor och andra byggnader. Att stänga dörrar på sjukhus och i andra byggnader kräver ofta mer styrka och tid än nödvändigt.

För en bekväm öppning och stängning av högfrekventerade dörrar på sjukhus:

DICTATOR har en viktig roll i att göra livet för vårdpersonalen på sjukhusen lite enklare. Att öppna och stänga dörrarna till sjukhusrummen kostar dyrbar tid och ibland till och med hindrar arbetet.

  • Det ska vara lätt att öppna rumsdörren, utan besvärlig spärr.
  • Dörren ska stå öppen så länge det tar att t.ex. skjuta en säng genom den.
  • Efter att ha passerat dörren ska det vara möjligt att stänga den snabbt, men utan att slå igen den med en stor smäll.
  • Och naturligtvis måste dörren förbli stängd även utan spärr.

DICTATORS dörrdämpare som lösning för gångjärnsdörrar:

Eftersom en dörr med en DICTATOR dörrdämpare enkelt kan öppnas för hand och inte stängs automatiskt av sig själv. När dörren slås igen förhindrar DICTATORS dörrdämparen R 1400 att dörren smäller igen och den håller dörren stängd på ett tillförlitligt sätt – även utan spärr.

DICTATORS dörrdämpare möjliggör enkel öppning av kyrkdörrarna:

Ett liknande problem skulle kunna lösas i Christuskirche St. Ingbert (Tyskland). Ingångsdörrarna är mycket tunga och dessutom är de utrustade med tätningar.
En sedvanlig stängare kunde inte installeras eftersom det skulle ha krävt en mycket hög stängningskraft på grund av tätningarna. Och med en så stark dörrstängare skulle några av kyrkobesökarna inte längre ha kunnat öppna dörren.

Lösningen på problemet blev en dörrdämpare DICTATOR R 1400 kombinerad med ett motorlås, som dock bara träder i funktion när dörren måste låsas. Dörrdämparen drar till dörren ordentligt, även trots tätningarnas motstånd och håller den ordentligt stängd.

Teknisk service & rådgivning:

Det finns en mängd dörrdämpare med olika design och fjäderkrafter. DICTATORS tekniska avdelning hittar gärna den perfekta lösningen för varje applikation tillsammans med kunden och det är kostnadsfritt.

> Till produkten
> Kontakta oss

Dörrdämpare på skjukhus

Dörrdämpare till ingångdörren till en kyrka