Gasfjäder för glaslucka på takterrass

Anpassade gasfjädrar från DICTATOR underlättar bekväm användning av svängbara fönster

Företaget Kebinger Kompetenz in Metall GmbH i södra Tyskland är specialiserat på att designa och tillverka individuella lösningar i metall för utomhusbruk.
Företaget designade ett glastak över en takterrass för en kund. För att bli av med värmen som ackumulerades under soltimmarna planerades flera svängbara fönster för ventilation på båda sidor.

Dessa måste uppfylla flera krav:

  • Den maximala öppningsvinkeln var 30°.
  • De pivot -hängda fönstren var tvungna att förbli i denna position på egen hand - utan mekanisk låsning av gasfjädern!
  • Kraften som behövdes för att använda dessa fönster måste vara så liten som möjligt.

Därför konsulterade företaget DICTATOR redan vid utformningen av taket. Tillsammans med kunden kalkylerade teknikerna på DICTATOR's tekniska avdelning de perfekta gasfjädrarna för denna applikation samt även deras fästpunkter. Detta säkerställde att kunden nu kan använda dessa fönster exakt som han önskat.

DICTATOR's tekniska rådgivning är specialiserad på att utforma individuella lösningar för de mest varierande kundkrav. Tack vare vårt kalkyleringsverktyg för gasfjädrar, våra teknikers mångåriga erfarenhet kan vi tillverka alla typer av speciallösningar i vår egen fabrik.

DICTATOR's gasfjädrar är högpresterande och tillverkas i vår fabrik i Berlin av de bästa materialen och enligt den högsta kvalitetsstandarden. Vi kan anpassa varje gasfjäder individuellt för varje applikation för att uppnå den optimala lösningen.

> Till produkten

> Kontakta oss

Gasfjäder för glaslucka på takterrass