Gasfjäder med variabel hastighet öppnar vikportar utan el på brandstationer på några sekunder

Ingen tid får gå förlorad när brandlarmet går

Gasfjäder med variabel hastighet öppnar vikportar på många brandstationer på bara några sekunder. Portarna måste öppnas med en knapptryckning – och mekaniskt, så att de inte hindrar utryckning även vid strömavbrott.

Det är viktigt att dörrbladen saktas ner precis innan de når öppet läge så att de inte slår mot varandra utan kontroll. När allt kommer omkring ska de göra sitt jobb på ett säkert sätt under många år.

Gasfjädrar med hastighet som går att justera kombinerar funktionen hos en gasfjäder med funktionen hos en hydraulisk dämpare

En gasfjäder med variabel hastighet kan göra mer än bara en "vanlig" gasfjäder. Den skjuter upp vikdörrarna på samma sätt som en gasfjäder. Men hastigheten med vilken den skjuter upp dem är justerbar, till skillnad från en vanlig gasfjäder.

Detta är möjligt tack vare ett sofistikerat system där gasfjädern med hjälp av två anslutna cylindrar är kopplad till en hydraulisk dämpare.

Extra slutdämpning skyddar dörren och sparar därmed kostnader

För vikdörrar erbjuder gasfjädern med variabel hastighet en annan viktig funktion, slutdämpning. Den funktionen bromsar upp hastigheten innan dörrbladen når den slutliga positionen. Detta förhindrar att dörrbladen slår imot varandra för häftigt, vilket kan skada dörren med tiden.

Lätt att eftermontera

En gasfjäder har en annan stor fördel mot andra mer komplicerade lösningar. Den kan eftermonteras på befintliga vikportar utan större ansträngning. Till exempel om andra mer komplexa lösningar tidigare används och behöver bytas ut.

OBS! Vikporten kan stängas för hand utan ansträngning efter det att fordonen har ryckt ut.

> Till produkten

> Kontakta oss här

 

Gasfjäder med variabel hastighet öppnar vikdörrar utan el på brandstationer på några sekunder

Vikdörrar på en brandstation

Video Branddörrar

Du tittar just nu på ett platshållarinnehåll från {{name }}. Klicka på knappen nedan för att komma åt det faktiska innehållet. Observera att detta innebär att data delas med tredjepartsleverantörer.

Mer information