DICTATORS oljedämpare förebygger olyckor

DICTATORS oljedämpare förebygger olyckor och sparar utrymme - Smidigt flöde av materialförsörjning och avfallshantering

I många produktionslinjer har dragtåg ersatt gaffeltruckar eftersom de kan användas mycket mer effektivt och därmed minska trafikbelastningen.
Att koppla till de nödvändiga släpvagnarna till ett dragtåg måste vara möjligt med bara några få rörelser. Potentiella skaderisker genom att hantera tunga dragkrokar måste undvikas. När släpvagnarna inte används ska det vara möjligt att parkera dem utan att behöva extra mycket utrymme.

Företaget John Lohrmann Stahlhandwerk GmbH i Offenbach (Tyskland) letade efter en lösning på detta problem. DICTATOR utvecklade en ny oljedämpare med integrerat stopp. Vid beräkning av önskad modell och motsvarande fästpunkter togs också hänsyn till hur dämparen skulle placeras så att det inte kunde skadas när släpvagnen lastades.

DICTATOR kunde uppfylla alla dessa krav med en enda oljedämpare:

  • Oljedämparen ser till att dragkroken, när den släpps, inte faller utan kontroll och eventuellt orsakar skador eller personskador. Oljedämparen saktar ner hela rörelsen. Dragstångens nedersta läge definieras av ett mekaniskt gränsstopp, vilket säkerställer en mycket lång livslängd för spjället.
  • Oljedämparen låser dragkroken i upphöjt läge, helt på egen hand, utan ytterligare rörelse. När vagnen används igen i dagtåget drar man bara dragkroken till önskat läge utan att behöva lossa låsningen.Tack vare att dragkrokarna är låsta i upphöjt läge behöver de oanvända släpvagnarna inte mycket utrymme när de parkeras. Och det finns ingen snubbelrisk genom att en dragkrok ligger ned på golvet.

Slutkunden till John Lohrmann var så nöjd med denna lösning att fler släpvagnar kommer att utrustas med DICTATORS oljedämpare.

> Till produkten

> Kontakta oss

DICTATORS oljedämpare förebygger olyckor

Oljedämparen saktar ner dragstångens nedåtgående rörelse fullständiga.

DICTATORS oljedämpare förebygger olyckor

Oljedämparen dämpar inte bara dragstångens nedåtgående rörelse, utan den låser den också stå i uppfält läge!