DICTATORS radialdämpare styr skjutgrind på sluttande mark

DICTATORS radialdämpare styr skjutgrind. Porten stängs med kontrollerad hastighet, även vid strömavbrott eller om operatören är ur funktion

Vanligtvis är skjutportar i lutningar utrustade med en operatör som sköter om öppning och stängning. Beroende på markplanets lutning kräver det ibland en hel del ansträngning att öppna den och till och med vara svårt att göra det manuellt. Drivenheten ger en säker och pålitlig öppning och stängning av grinden. På grund av lutningen har sådana skjutportar en hög riskfaktor.

En radialdämpare ger dubbel säkerhet och styr stängningshastigheten även utan grindoperatören:

Med alla medel måste det säkerställas att sådana grindar aldrig stängs med en okontrollerad hastighet. Människor och bilar parkerade i entrén kan utsättas för fara. Gång på gång händer det att grindar stängs för snabbt, på grund av påverkan i stängt läge, hoppar sina stöd och tippar över.

DICTATORS radialdämpare med tandat hjul följer med varje grindrörelse och, om grinddrivningen inte fungerar, säkerställer en jämn och kontrollerad stängningshastighet. Detta förhindrar utan tvekan olyckor.
För att säkerställa en alltid tillförlitlig funktion hos DICTATORS radialdämpare med ett tandat hjul Z16/modul 4 är de tillverkade av rostfritt stål och hjulet (det finns ingen dämpning i öppningsriktningen för att minska öppningsansträngningen) är tätat mot inträngande vatten eller damm.

Under många år har dessa radialdämpare använts av välkända grindtillverkare, t.ex. Balu's skjutportar "Björnstark". Dessa radialdämpare finns även med ett tandat hjul Z12, modul 6 – eller som dubbla radialdämpare med ännu högre dämpningskraft.

> Till produkten

> Kontakta oss

Skjutgrind av märket Balu skyddar en gateway – DICTATORS radialdämpare ger säker öppning & stängning.

DICTATORS radialdämpare i rostfritt stål och med kugghjul och som är tätad mot inträngande vatten och damm.