Nyheter och information från DICTATOR

Nyheter och information från DICTATOR Scandinavia AB. Här kan du läsa om våra nya produkter, nyheter, produktuppdateringar och om nya smarta lösningar från DICTATOR.

Vi berättar också om deltagande på mässor och andra event och vad som för övrigt händer i DICTATOR Gruppen > DICTATOR's News

Nyheter och information:

 > Besök vår globala hemsida

Siffror och fakta:

  • Huvudkontor: Neusäß, nära Augsburg i södra Tyskland
  • Produktkategorier: Hissar och hiss-utrustning, dörrstängnings-lösningar, dörrkontrollsystem, dörr- och grindoperatörer, operatörer för branddörrar, hold-open system, hydrauliska dämpare, gasfjädrar
  • Grundat: 1932
  • Familjeägt sedan 1971
  • Representationer i 22 länder
  • Medarbetare: mer än 180
  • Produktionsanläggningar i Tyskland, Nederländerna, Spanien och England

Namnet DICTATOR - Var kommer det ifrån?

Vi får ofta frågan om hur vi kom på det visserligen något ovanliga namnet DICTATOR. För att svara på denna fråga behöver vi en kort titt på > Vår företagshistoria:

År 1930 uppfann en tysk och en holländare "Hydraulischen Stoßdämpfer und Schließer für Türen", hydraulisk dämpare och dörrstängare. Den 15 januari 1932 beviljades ett patent för denna produkt under numret 578533.

Denna speciella typ av dörrstängare dämpar dörren, stänger den tyst och håller den stängd. Dessa uppfinnare kallade produkten "diktator", eftersom den dikterar dörren att stängas tyst och säkert.

Eftersom dagens DICTATOR- grupp har haft internationella rötter från första början valde de två uppfinnarna att stava ordet med ett "c" istället för med "k" från den tyska stavningen.

Kvalitetsstandarder:

Dörrkontrollen som patenterades 1932 är – precis som tidigare – en mycket viktig dörrstängnings-lösning. Det har hållit jämna steg med tiden, har fått flera nya modeller och är uppdaterad med den senaste tekniken.

Detta är en av DICTATOR's huvudegenskaper: vi implementerar den senaste tekniken överallt, från utveckling och produktion till försäljning och distribution, för att göra våra processer så effektiva som möjligt.

Våra produktionsanläggningar finns i Västeuropa, vilket säkerställer högsta kvalitetsstandarder samt den perfekta tillverkningen av de mycket konkurrenskraftiga DICTATOR -produkterna.

 > Mer om DICTATOR’s produktionsanläggningar

Nyheter och information från DICTATOR