DICTATOR ställer ut

DICTATOR ställer utDICTATOR ställer ut

DICTATOR ställer ut på Fastighetsmässan Syd i Malmö den 14 – 15 september 2022.

Vi kommer bland annat att visa vår dörrtillslutare R 1400, den hydrauliska dörrbromsen TB med beslag, dörrhållaren ZE och vår grindstängare DIREKT och RTS – den dolda och vandalsäkra grindstängaren.

Välkommen till Monter G:22B

> Registrera dig här för gratis biljett!

> Se DICTATOR Scandinavia AB: s företagsprofil

DICTATOR ställer ut på Fastighetsmässan Syd:

Fastighetsmässan Syd – Mötesplatsen för förvaltning och utveckling av befintliga fastigheter är återigen tillbaka i Malmö den 14-15 september 2022. Detta är mässan för dig som vill expandera, lansera eller förädla din närvaro i södra Sverige.

Mässan har blivit alltmer populär och på höstens upplaga kan du ta del av framtidens produkter och tjänster. Och inte minst träffa leverantörer inom drift, förvaltning, underhåll, energi, miljö och säkerhet.

Mässan lockar en bred publik och en ofta återkommande respons från utställare är att besökarna varit helt rätt vilket både inneburit givande samtal och nya affärer. På mässan får du också ta del av ett seminarieprogram, nätverkande och kontakt med bransch-kollegor, experter och ledande företag i branschen.

Fastighetsbranschen är verkligen redo för att ses. Det har varit en lång tid med uppkopplade möten och digitala demos. Nu vill man träffas fysiskt och göra affärer. Vi märker att intresset är stort och vi ligger precis rätt i tiden.

Södra Sverige gör sig redo för mässan i september, och vi har gjort allt vi kan för att göra mötesplatsen så attraktiv som möjligt.

Nyheter för ”Branddörrs-styrningslösningar”

Nyheter för ”Branddörrs-styrningslösningar”

Nyheter för "Branddörrstyrningslösningar"Ny katalog över branddörrs-styrningslösningar

Nyheter för ”Branddörrs-styrningslösningar” – Vi presenterar en ny del av vår nya interaktiva katalog i en ny reviderad utgåva.

Den innehåller alla funktioner i de två föregående publicerade delarna:

 • Katalogen är endast tillgänglig i digital form – så du kan alltid hitta den senaste versionen på DICTATOR:s webbplats och skriva ut de sidor du behöver själv om det behövs.
 • Direktlänkar till DICTATOR:s webbplats och till annan användbar information,  t.ex. installationsanvisningar, är lättillgängliga genom att klicka eller med QR-kod i den tryckta versionen

> Ta en titt på den nya katalogen här: https://en.dictator.de/wp-content/uploads/07-Fire-door-control-solutions.pdf

Nyheter för "Branddörrstyrningslösningar"

 

Ny broschyr: Guidebok för hold-open system

Den nya katalogen innehåller inte längre information om standarder och föreskrifter – vi har nu sammanställt denna information i en ny broschyr, ”Guidebook to hold-open systems”. Den finns också på hemsidan under Nedladdningar > broschyrer.

> Ta en titt på guideboken för håll-öppna system här:
https://en.dictator.de/wp-content/uploads/Guidebook-DICTATOR-hold-open-systems.pdf

 

Översikt över hold-open system på vår webbplats

Vi har sammanställt en översiktssida över våra håll-öppna system, som innehåller de olika komponenterna, applikationsexempel och länkar till annan användbar information, såsom katalogen, broschyren, guideboken och det nya frågeformuläret.

> Klicka här för att komma till sidan håll-öppna system: https://en.dictator.de/hold-open-systems

Nyheter för "Branddörrstyrningslösningar"Nytt frågeformulär för hold-open system

För att underlätta valet av komponenter och planeringen av hold-open systemet för både våra kunder och vårt tekniska team har vi skapat ett nytt frågeformulär för systemen.

Du hittar frågeformuläret på vår hemsida under Nedladdningar > frågeformulär, på målsidan för håll-öppna system eller på översiktssidan för Branddörrs-kontrollösningar.

> Till frågeformuläret: https://en.dictator.de/wp-content/uploads/Questionnaire-Hold-open-systems-EN.pdf

> Kontakta oss för mer information

DICTATOR söker säljare/marknadsförare

DICTATOR söker säljare/marknadsförare som vill hjälpa oss att växa

DICTATOR Scandinavia söker säljare/marknadsförare son vill hjälpa oss att växa. Vi söker dig som är självgående och initiativrik och vill
arbeta med försäljning och marknadsföring. Som person
är du lyhörd för kundens önskemål och gillar att ha kundkontakt. Det är viktigt att kunna kommunicera väl både

DICTATOR söker säljare/marknadsförare

i tal och skrift på svenska och engelska samt att du som
person är positiv och driven.

Låter detta intressant?

Hör av dig till oss på 073-815 77 14 eller ahron@dictator.se

DICTATOR Scandinavia AB är sedan 1989 ett dotterbolag till DICTATOR Technik GmbH, Neusäss i södra Tyskland. Vårt säljkontor finns sedan 2010 i Vadstena.

Våra produkter innefattar gasfjädrar, hydrauliska dämpare, dörrstängningslösningar, dörrstängare för branddörrar & portar, branddetektorer & elektromagneter, personhissar, hisschakt & hissutrustning, interlocksystem för renrum & laboratorier.”

DICTATOR söker ny personal!

Vadstenamässan 13-14 maj

DICTATOR Scandinavia ställer ut på mässa i Vadstena!

Vadstenamässan 13-14 maj. Vi ställer ut på den lokala mässan –  Välkommen att besöka oss i monter E:4, Mässan är belägen i Västra Vallen på vackra Vadstena Slott.

I Vadstena finns engagerade och kreativa företag, handlare, hantverkare, konstnärer och entreprenörer som inspireras av historien för att skapa framtiden. Det gör vi genom att vända på perspektiven, u

Vadstenamässan 13-14 maj

Vadstenamässa i Västra vallen Vadstena Slott.

tmana tron om hur allt ska vara och våga testa nya, oväntade saker. Här finns ett gott företagsklimat som präglas av samarbete och engagemang och andelen företagare är högt.

Vadstenamässan 13-14 maj:

Mässan är ett exempel på den lokala företagsamheten och en uppskattad mötesplats för både invånare, besökare och företagare. Mässan samlar årligen ca 60 utställare och närmare 6000 besökare på temat Tillsammans utvecklar vi Vadstena!

Välkommen till monter E:4

DICTATOR Production har flyttat

DICTATOR Production har flyttat till ny byggnad i Emmeloord, Nederländerna.

DICTATOR Production har flyttat ny byggnad

Den nya DICTATOR byggnaden i Emeeloord, Nederländerna

DICTATOR Production har flyttat till ny byggnad i Emmeloord, Nederländerna. I december 2020 påbörjades byggandet av de nya lokalerna och ungefär ett år senare stod det klart och vi kunde flytta till den betydligt större och lyxigare byggnaden.

Och det var verkligen nödvändigt! Den tidigare byggnaden på Energieweg är från 1965 och trots många expansioner och moderniseringar hade vi verkligen ”vuxit ur” den, delvis på grund av produktionens tillväxt.

De nya lokalerna är förberedda för framtiden eftersom de är byggda på en tomt på nästan 13 000 m2. Detta lämnar utrymme för att utöka den redan stora byggnaden ännu mer.

Hållbarhet har också övervägts. Byggnaden uppfyller de senaste hållbarhetsstandarderna tack vare en geotermisk värmepump med brunnar på ett djup av 120 meter, ett luftreningssystem och en last solpaneler – inte mindre än 642.

Kontorsdelen blir inte så tokig den heller. Kontorsytan på totalt 1000 m2 har rymliga, moderna kontor, rum för produktutbildning och ett showroom. Dessutom består fabriken av två stora hallar på nästan 3500 m2.

Nyfiken på att se bilder av byggnadens byggprocess? Klicka sedan på den här länken för att gå till vår speciella ”New building”-sida, där du kan se de framsteg som har gjorts varje vecka.

>>> Kontakta oss för mer information

Den nya adressen:

DICTATOR Productie B.V.

Florijn 138305

BR Emmeloord

Nederländerna

Brandvarnare RM 3000+ utgår

Brandvarnare RM 3000+ utgår

Brandvarnare RM 3000+ utgår

Rökdetektor RM 3000+

Brandvarnare RM 3000+ utgår ur DICTATORS sortiment. Vi har sålt fler brandvarnare RM 3000+ som är en rökdetektor, än förväntat. När godkännandet enligt Z-6.5‐1903 löpte ut hade vi mer än 2000 av dem i lager. Detta för att kunna leverera ersättning av rökdetektorer för befintliga system, åtminstone under en övergångsperiod.

Rökdetektor RM 3000+ utgår och håller nu på att ta slut!

För närvarande räcker vårt lager bara i ca 1,5 månader.

Vi vill i detta skede påpeka att vi endast säljer detektorerna i enstaka enheter för utbyte i befintliga system och inte längre utför lagerorder eller för nyinstallation.

Komponenter i det ”nya” hold-open systemet

När rökdetektorerna RM 3000+ har sålt slut måste också befintliga hold-open system ersättas helt av det nya hold-open systemet som bestå av centralenheten RZ‐24 och rökdetektorn RM 4000.

Endast komponenter som elektromagneter och manuella brytare kan fortsätta att användas i systemen.

Rök- och värmedetektorer:

Branddetektorer som rök- eller värmedetektorer, rapporterar omedelbart en brand till centralenheten RZ-24 och ser därmed till att systemet utlöses i tid.

I vissa fall används också värmedetektorer – de registrerar en snabb temperaturökning eller känner igen en viss tröskeltemperatur som utlöser dem.

DICTATORS -rök- och värmedetektorer måste bytas ut senast efter 8 års drift för att säkerställa att det hold-open systemet fungerar fullt ut. I Tyskland regleras skyldigheten att byta ut branddetektorer i hold-open system av standard DIN 14677.

> Kontakta oss här för rådgivning

Brandvarnare RM 3000+ utgår

Rökdetektor RM 4000

Brandvarnare RM 3000+ utgår

Centralenhet RZ-24

Dörrsekvensväljare SR 2000 E utgår

Dörrsekvensväljare SR 2000 E utgår

Dörrsekvensväljare SR 2000 E utgår! Magnet för elektromagnetisk hold-open funktion inte längre tillgänglig

Dörrsekvensväljare SR 2000 E utgår

Dörrsekvensväljare SR 2000 E

Dörrsekvensväljare SR 2000 E utgår. För dubbelbladiga dörrar, förutom den ”enkla”  SR 90 med arm, levererar vi även dörrsekvensväljaren SR 2000. Här är endast höljet synligt när dörren är stängd, och ingen arm, och inga stoppfästen krävs på dörren som med SR 90. Därför är SR 2000 den perfekta lösningen för dörrar med högre estetiska standarder.

Hittills har SR 2000 varit tillgänglig med och utan hold-open funktion. I versionen med hold-open hölls dessa på plats i huset av en liten inbyggd elektromagnet tills magneten stängdes av av en rökdetektor. Först efter detta vek armen ut.

Magneten som användes för detta ändamål brukade tillverkas av WaCo i stora mängder, eftersom den också användes av Dorma för dörrstängare. Detta är inte längre fallet, och tillverkningen av dessa speciella magneter i så små mängder som SR 2000 E säljs under de senaste åren är inte längre kostnadseffektiv. Därför måste vi stoppa produktionen av dörrsekvensväljaren SR 2000 E med elektromagnetiskt hold-open funktion.

Detta påverkar följande artikelnummer:

500431 SR 2000 EL dörrsekvensväljare, längd 1050 mm (med elektromagnetisk låsanordning), LE 02003

500436 SR 2000 EK dörrsekvensväljare, längd 650 mm (med elektromagnetisk låsanordning), LE 02002

SR 2000 är fortfarande tillgänglig utan den elektromagnetiska håll-öppna: Art. nr 500430 och 500435.

Kontakta oss här!

Dörrsekvensväljare SR 2000 E utgår

Nytt innehåll på webbplatsen

Nytt innehåll på webbplatsen

Nytt innehåll på webbplatsen – Nya videor med dörrstängningslösningar.

Nytt innehåll på webbplatsen

Ny video dörrdämpare V 1600

I början av året började vi uppdatera några av våra produktvideor.

Nu har vi också uppdaterat layouten samt innehållet i resten av våra produktvideor: nytt utseende, nya videoklipp och nya ”voice over” inspelningar.

Här är de nya filmerna: Dörrdämpare V 1600, R 1400 och Z 1100, grind närmare DIREKT, backcheckar och svängdörr gångjärn 4000 & 4500 och 41 & 42.

Vi har redan publicerat videorna på tyska, engelska och för första gången någonsin på spanska.

Nytt innehåll på webbplatsen

Ny video DIREKT

Snart kommer de franska videorna, de nederländska videorna och resten av de spanska videorna också att publiceras.

Var hittar jag produktvideorna på webbplatsen? Du kommer att kunna hitta dem på vår webbplats på sidan för respektive produkt och på YouTube under de kommande veckorna.

Nya produktbroschyrer

Du känner redan till våra produktbroschyrer. Vi har redan broschyrer för dörr- och grindoperatörer, hold-open system, dörrbromsar och en företagsbroschyr.

Nu har vi släppt en ny broschyr till våra dörrdämpare. Den innehåller all viktig information i korthet: de viktigaste funktionerna och en

Nytt innehåll på webbplatsen

Ny broschyr dörrdämpare

översikt över modeller, användningsområden, funktion etc.

Var hittar jag broschyrerna på hemsidan? Du hittar den antingen under Nedladdningar > Broschyrer eller på dörrdämparens produktsidor.

Ta en titt på den nya dörrdämparbroschyren här!

https://en.dictator.de/wp-content/uploads/DICTATOR-Door-dampers.pdf

> Kontakta oss här!

Ny katalog över dörrstängningslösningar

Ny katalog över dörrstängningslösningar

Ny katalog över dörrstängningslösningar släpps nu!

Vi har sammanfattat alla nya funktioner och viktiga specifikationer för den nya katalogen i en kort videopresentation:

=> Titta på videon över den nya katalogen här:

Ny katalog över dörrstängningslösningar

Vår nya katalog dörrstängningslösningar

=> Se den nya katalogen som digital PDF

Ny katalog som digital PDF

Den nya katalogen skrivs inte längre ut i ett tryckeri. För att få acceptabla priser från tryckarna måste vi beställa mycket stora mängder. Detta innebär att vi snabbt skulle ha en hel del föråldrade tryckta kataloger i lager, vilket skulle behöva kastas bort någon gång.

Därför har vi beslutat att endast tillhandahålla digitala PDF-filer som standard. Kunden har fördelen att dessa alltid är uppdaterade och samtidigt bidrar vi också till att skydda miljön genom att undvika onödigt pappersavfall.

De nya PDF-filerna i katalogen laddas upp i utskriftskvalitet, så att vem som helst kan skriva ut de sidor de behöver själva, om det behövs. Dessutom arbetar vi för närvarande med en utskriftslösning i Neusäß så att vi fortfarande kan skriva ut kataloger i rätt format på begäran.

Dessutom har vi redan skapat några produktbroschyrer och håller på att skapa flera. Dessa är enklare och billigare att skriva ut och kan erbjudas kunder i tryckt form.

Du kan kontakta oss här för hjälp

DIREKT Grindstängare

DIREKT Grindstängare

DIREKT Grindstängare

Grindstängare DIREKT för stigande gångjärn

DIREKT Grindstängare

Grindstängare Direkt för stigande gångjärn

För stigande gångjärn  är optimal funktion mestadels vid 100 N

DIREKT används också upprepade gånger på dörrar med stigande gångjärn.

=> Se vår referensobjekt här:

Hittills har vår dokumentation främst fokuserat på artikelnummer för modellerna med 400 N.

Det fanns dock ofta kunder som efter att ha köpt och installerat en DIREKT för stigande gångjärn med 400 N klagade över att dörrarna då var mycket svåra att öppna.

Därför kommer vi från och med nu att ta bort versionerna med 400 N från vår dokumentation och ersätta dem med DIREKT för stigande gångjärn med en kraft på 100 N.

Du kan enkelt klargöra med kunden om DIREKT med 100 N är tillräckligt för den specifika dörren med stigande gångjärn: om dörren stängs av sig själv utan dörrstängare, är DIREKT med 100 N rätt lösning. I andra fall bör du rådgöra med vår tekniska avdelning.

Grindstängare DIREKT för dörrar med stigande gångjärn:

 • DIREKT 150 för stigande gångjärn, 100 N, utan fästen:
  392333-2 grå, 392339-2 antracit, 392338-2 vit, 392431-2 rostfritt stål AISI 304, 392490 rostfritt stå lAISI 316L
 • DIREKT 150 för stigande gångjärn, 100 N, inkl. fästen
  392323-2 grå, 392329-2 antracit, 392328-2 vit, 392421-2 rostfritt stål AISI 304
 • DIREKT 200 för stigande gångjärn, 100 N, utan fästen
  392383-2 grå, 392384-2 antracit, 392385-2 vit, 392469-2 rostfritt stål AISI,  304392493 rostfritt stål AISI 316L

Ny sortering av artikelnummer på webbplatsen

För en bättre överblick över DIREKTS artikelnummer har vi omorganiserat tabellerna på vår hemsida. Siffrorna för DIREKT för stigande gångjärn finns nu på en extra flik.

Du kan se den nya sorteringen längst ned på produktsidan: