"Diktatorn" fyller 90 år!

DICTATORS dörrdämpare har hjälpt till att stänga dörrar säkert och tyst i 90 år

Diktatorn fyller 90 år

Dörrdämparreklam på tjänstebil i början av 1930-talet

"Diktatorn" fyller 90 år! Många dörrar fungerar inte som boende vill att de ska: Antingen bullrar de genom att slå igen eller så stänger de inte helt och förblir något öppna. Dörrdämparen uppfanns för 90 år sedan för att sätta stopp för dessa problem.

Den fungerande principen har visat sig till denna dag: Dörrdämparen fångar stängningsdörren, drar den mjukt in i låset och håller den ordentligt stängd.

Allt började 1932:

Allt började 1932, när en tysk och en holländare uppfann en "Hydraulisk dämpare och stängare för dörrar" och fick patentet för det. Dess uppfinnare kallade denna produkt "diktatorn" eftersom den dikterar dörren att stänga försiktigt men säkert. Företaget som tillverkar och säljer dem namngavs också efter denna produkt.

Och även idag är dörrdämpare ofta kända på marknaden som "diktator".

Med tiden har dörrdämparnas utseende förändrats, även om dess väsentliga form och funktionsprincip har förblivit densamma. Idag finns det många olika modeller och versioner, lämpliga för olika typer av dörrar och installationssituationer. Detta gör det möjligt att installera dörrdämpare på nästan vilken dörr som helst.

DICTATOR dörrdämpare tillverkas fortfarande i Europa:

Diktatorn fyller 90 år

Dörrdämpare av dagens design

Vid tillverkningen av DICTATOR dörrdämpare läggs stor vikt vid den höga kvaliteten på de använda råvarorna.  Tillverkningsprocessen är noggrant utformad för att säkerställa en lång livslängd och exakt funktion vid dämpning av dörren

Tack vare kombinationen av specialiserade maskiner, automatiserade processer, erfaren personal och många kvalitetskontroller säkerställs att dörrdämparna lätt tål över en miljon operationer.

Till skillnad från många andra produkter tillverkas DICTATOR dörrdämpare fortfarande i Europa, sedan de uppfanns. Varje år lämnar nästan 200 000 dörrdämpare DICTATOR Producti Emmeloord i Nederländerna för destinationer över hela världen för att säkerställa att dörrarna stängs försiktigt och tyst.

> Kontakta oss här