Dörrstängare för alla miljöer

DICTATOR har dörrstängare för alla miljöer och namnet DICTATOR har varit en synonym för tillförlitliga, mekaniska lösningar för dörrar och portar under mer än 80 år!

Idag består vårt utbud inte bara av produkter för stängning av dörrar utan vi erbjuder även många olika möjligheter för att kontrollera dörrar och portar helt automatiskt.

Vi har även dörrstängare för EX-miljö och för lösningar anpassade till branddörrar.

Gratis service och rådgivning:

Vi hjälper gärna till med att hitta rätt produkt ur vårt breda sortiment för just din dörrlösning.

> Kontakta oss här

Dörrstängare

Dörrtillslutare V 1600

Läs vår broschyr Säkra Dörrlösningar

Dörrstängare för hängda dörrar:

Dörrtillslutare

En dörrtillslutare saktar ner dörren de sista centimeterna och stänger den tyst och lugnt!

DICTATORS dörrtillslutare är designade för att fånga upp en dörr som stängs precis innan den slår igen och stänga den tyst och mjukt. DICTATORS dörrtillslutare förhindra störande ljud och ser till att håla dörren stängd. Detta skyddar både dörr och karm mot skador och är inte minst viktigt för dörrar med elektriska slutbleck.

Dörrbroms

Saktar ner öppningshastigheten och begränsar öppningsvinkeln!

En hydraulisk dörrbroms förhindrar att dörrar kastas upp i hög fart eller blåser upp okontrollerat. Dörrbromsen har en konstant dämpning som förhindrar skador på dörren, beslagen, fasaden och till och med förhindrar personskador. Vi normal öppning av dörren känner man inte av dämpningen.

Fjäder-dörrstängare

En fjäder-dörrstängare är den enklaste formen av dörrstängare.

Fjäder-dörrstängare stänger naturligtvis dörren med hjälp av fjäderkraft. Några modeller är designade för ytmontering och andra modeller för en dold montering inne i dörren eller karmen.

Dörrstängare från TJSS

Eleganta kvalitets-dörrstängare från TJSS

Över 60 års erfarenhet av dörrstängare har lett framtill utformningen av TJSS eleganta och designade dörrstängare. Det är en kvalitetsstängare med lång livslängd tillverkade helt och hållet i Schweiz.

Gångjärn för Pendeldörrar

För en kontrollerad och säker rörelse av svängdörrar!

Pendelgångjärnen stänger snabbt och säkert svängdörren tillbaka till utgångsläget, utan att dörren gör för mycket extra svängningar. Pendelgångjärnen passar till lätta svängdörrar men vissa typer passar även tunga industridörrar.

Dörrhållare ZE

Låser dörren i vilket öppet läge som helst.

DICTATORS dörrhållare typ ZE är en elegant men ändå robust och högkvalitativ produkt som gör det möjligt att låsa dörren i vilket öppet läge som helst. Den finns i flera olika slaglängder och med olika ytbehandlingar.

Dörrstängare WAB 180

En golv-dörrstängare för riktigt tunga dörrar!

Dörrstängare WAB 180 är en golv-dörrstängare som framförallt används för tunga och stora entrédörrar. WAB 180 har hög lastkapacitet med en lång livslängd och är lämplig för dörrar som väger upp till 600 kg.

Dörrstängare DICTAMAT SPR

SPR fungerar som ett alternativ till DICTAMAT 204 (som utgått) men med lite lägre krav.

Om en enkel dörroperatör krävs för en gångjärnsdörr är DICTAMAT SPR den idealiska lösningen.

Produkter för Skjutdörrar:

Dörrstängare DICTAMAT 50

Den mekaniska dörrstängaren för skjutdörrar.

DICTAMAT 50 är en modulär och mekanisk dörrstängare för små och medelstora skjutdörrar. Den jobbar men en fjäderrulle som har maximal stängningskraft på 100 N. DICTAMAT 50 har e justerbar stängningshastighet via en inbyggd radialdämpare, DICTAMAT 50 kan monteras på de flesta skensystem på marknaden.

Fjäderrullar Serie 118

Enkel och billig lösning för att stänga skjutdörrar.

Fjäderrullar för stängning av skjutdörrar – godkända för rök -och branddörrar. Diameter 118 mm, krafter 25, 50 och 80N. 100N finns men med dubbel fjäderrulle.

Fjäderrulle Serie 177:

Är avsedd för längre sträckor, upp till 4 m.

Mekanisk timer

Håller skjutdörren öppen under en begränsad tid!

Vår mekaniska timer håller skjutdörren öppen under en begränsad tid med hjälp av en DICTATOR dörrtillslutare med en inbyggd fördröjningsfunktion. Öppningstiden är enkel att justera.

Puffer för skjutdörrar

Skjuter upp skjutdörren efter ett lätt tryck!

Med ett lätt tryck på dörrkanten skjuter fjädern ut dörren från själva fickan och tar bort behovet av ett handtag på dörrens framkant.