Personhissar & Hissutrustning

Personhissar & Hissutrustning är sedan många år synonymt med namnet DICTATOR. Speciellt kända är vi för våra standard dörrtillslutare för hissdörrar.

En nyinstallation eller en återmontering av en hiss kan ofta vara svåra att utföra på grund av brist på utrymme. DICTATORS personhiss Homelift DHM 500 som följer maskindirektivet och personhiss DHE som följer direktiv 2014/33/EU har små byggmått och kundanpassas alltid till gällande förutsättningar och inte minst utrymme. Vi är inte bundna av några standardmått utan kan vara väldigt flexibla.

Schaktsystem för Hissar:

Ett moduluppbyggt schaktsystem som skruvas ihop och som är certifierat enligt EN 1090, kompletterar våra lösningar men fungerar också bra som ett fristående system för alla typer hissar.

Skräddarsydda lösningar:

Vår flexibla produktion och duktiga tekniker kan erbjuda lösningar som inte en standardhiss klarar av.

Teknisk Service - Personhissar & Hissutrustning:

> Kontakta oss här för rådgivning

Homelift DHM 500

Läs vår Katalog Lift Equipment

DICTATORS Hissar

Hemlift DHM 500 är godkänd enligt maskindirektiv 2006/42/EU och hiss DHE är godkänd enligt hissdirektiv 2014/33/EU. DHE har reducerade mått för grop och takhöjd. Vårt universella, modulära och certifierade hisschaktsystem är helt i stål och är skruvbart.

Standard Dörrtillslutare för Hissdörrar

DICTATORS standardiserade dörrtillslutare för hissdörrar kännetecknas av hög kvalitet, lång livslängd och ett stort utbud av olika modeller som passar till de flesta hissdörrar.

Dörrstängare med fjäder

En fjäder-dörrstängare är det enkla och ideala alternativet för att stänga en hissdörr. Fjäder-dörrstängare garanterar en säker stängning av hissdörrar och är ett prisvärt alternativ. Dock kan den orsaka höga ljud om den stänger dörren för hårt.

ATS Dörrstängare med dolt montage

En ATS dörrstängare monteras inuti dörren. ATS finns i olika utförande beroende på typen av gångjärn och var dörrstängaren kan placeras beroende på utrymme.

Dörrstängare för Hissdörrar

DICTATOR levererar flera olika typer av dörrstängare för hissdörrar.  En del arbetar med arm för en säker en stängning. De olika typerna passar till de flesta förekommande fabrikaten av hissdörrar på marknaden.

Dörrdämpare  ED STD 3

Dörrdämparen ED STD 3 används för hissdörrar med gångjärn t.ex. av typen Thyssen, Stahl och Otis.

Dämpare för Skjutdörrar

DICTATOR har hydrauliska dämpare för skjutdörrar som bromsar skjutdörren den sista biten och undviker att dörren slår in i karmen för hårt.

Fjäderrullar

Våra fjäderrullar är tillverkade enligt Norm 81-1/2 och enligt normen måste hissdörren kunna stänga sig på egen hand.

Övrig Hissutrustning

Övrig hissutrustning omfattar plasthjul för skjutdörrar och Novoperm magnetiska switchar.