Vad är ett dörrstopp till ytterdörren?

Ett dörrstopp till ytterdörr brukar användas som en del av och ibland ett samlingsord för dörrtillbehör som dikterar dörrens rörelser. Däribland inräknat: Dörrtillslutare, dörrbromsar, dörröppnare och dörrstängare. Alla dessa kan räknas in i kategorin av komponenter som på ett eller annat sätt är ansvariga för att kontrollera dörrar för ett mer användarvänligt och säkert svängningsmoment för förbipasserande. De huvudsakliga funktionerna rör moment som öppning, stängning, stoppning och uppställning av dörrar.

En hydraulisk dörrbroms skyddar dörren

Skyddar både beslagen och fasaden och kan förhindra personskador!
Dictators dörrbroms är hydraulisk, till skillnad mot de enklare modeller som jobbar med friktion och som alltid är för hårt eller för lätt åtdragna. En hydraulisk dörrbroms känns inte när man öppnar dörren normalt utan den bromsar bara när dörren rör sig snabbt.

Varför använda ett dörrstopp till din dörr?

Dörrar utan dörrstopp kan orsaka skador på både personer och själva dörren. Av olika anledningar som vind, stötar eller ouppmärksamma personer kan dörren snabbt slås igen och skada de som inte förstår eller hinner skydda sig. Detta är extra farligt för barn och djur. En person kan klämmas bakom dörren när den slås igen mot väggen vid öppning. Man kan även råka klämmas i dörrkarmen vid stängning. Ett dörrstopp eller en dörrbroms till ytterdörr minimerar dessa risker genom att radikalt sakta ned dörrens rörelse vid öppning vilket möjliggör säker passage. Dörrar som slammas igen ofta nöts ned över tid och kan förlora sina skyddande egenskaper mot inbrott eller brand, samt får ett mindre attraktivt utseende. Även väggar och golv kan få onödigt slitage utan bra dörrstoppfunktioner installerade.

 

Dörrbroms TB vit med fästen

Läs vår broschyr Back Cheks

Dörrbroms serie TB

Dörrbroms TB har en fast dämpningskraft. Mekaniskt vädringsstopp kan väljas till.

Dörrbroms serie TBR

Med justerbar dämpningskraft, främst för offentliga miljöer.

Installationstillbehör för dörrbroms

Montagekit och installationstillbehör.

Dörrbroms som räddar dörren

Räddar dörrar som öppnas för snabbt!

Förhindrar personskador

Dämpar öpp-ningshastigheten

Begränsar öppningsvinkel

Hindrar materiell skada

 

Fördelar med dörrstopp till ytterdörr

Dörrstopp minskar mängden störande ljud och skapar arbetsro
Dörrar utan dörrstopp skapar även ett onödigt störningsmoment i företagslokaler. Komponenten blir extra viktig i verksamheter som exempelvis hanterar farliga ämnen eller där hög koncentration krävs.

Förenklar passage genom dörr med tunga föremål
Alla vet hur jobbigt det kan vara att ta sig igenom en dörr utan broms när man har packning i händerna. Dina möjligheter att hålla upp dörren är försämrade och den stänger sig samtidigt som du passerar. Ett dörrstopp för ytterdörr gör att du får extra tid på dig att ta dig igenom dörren. Våra dörrbromsar går att beställas med en hålla öppet funktion, vilket möjliggör att ställa upp dörren.

Funktionen av en hydraulisk dörrbroms

Funktionerna hos en dörrbroms är naturligtvis primärt att bromsa dörren vid stängning. En hydraulisk dörrbroms går att få anpassad till olika typer av dörrar, beroende på detta klarar den av olika tyngd och storlek på dörrarna. Med större kraft i kolven klarar dörrbromsen av tunga dörrar, som exempelvis säkerhetsdörrar. Med längre slaglängd kan cylindern hantera breda dörrar. Utöver öppning och stängning har de flesta dörrstopp ett inbyggt mekaniskt stoppläge vid vidöppen dörr. Detta möjliggör att dörren vid tillfällen med hög trafik kan ställas upp med en hydraulisk dörrbroms.

Fördelarna
Med dörrstopp kan du ta kontroll över din byggnads dörrar och erbjuda en ökad komfort. Dörrarna öppnas smidigt, tyst och i ett behagligt tempo. Med en dörrbroms kan du kontrollera säkerheten i din bostad, skydda dina nära och kära från farliga klämskador och förlänga dörrarnas livslängd. För alla som prioriterar komfort och bekvämlighet är dörrstopp det smarta valet.

Dörrstopp på en ytterdörr

Dörrbroms på stor entrédörr Knivsta Centrum

Monterad på dörr till toalett

Dörrbroms på entrédörr

Kundservice

För att säkerställa att du får den bästa lösningen för just din dörr inklusive beslag och infästningspunkter ber vi dig vänligen att fylla i vårt frågeformulär i PDF-format här till höger. Bifoga gärna bilder på ut -och insidan av dörren via e-post. Om det är besvärligt hjälper vi gärna till.

Modeller:

  • Det finns i två standardserier. En med förinställd dämpningskraft TB och en med justerbar dämpningskraft TBR.
  • För varje serie finns flera modeller tillgängliga för olika dörrstorlekar
  • Våra dörrbromsar har ett mekaniskt stopp i öppet läge som går att beställa som tillval.
  • Vi har också specialversioner med längre slaglängd och större krafter.

Färger:

  • Standardfärg är RAL 9006 Al-grå matt
  • Valbara färger: RAL 7040 Grå, RAL 7016 Antracitgrå, RAL 9005 Svart, RAL 9007 Al-grå, RAL 9016 Vit
  • Andra RAL- kulörer kan fås mot förfrågan

Installation:

Dictator har ett stort utbud av monteringsbeslag för nästan alla applikationer. Även beslag där en vanlig dörrstängare redan är monterad. Här hittar du exempel på monteringsförslag:

> Se exempel på olika installationsmöjligheter

Lägg din förfrågan