Golvfjäder WAB 180 blir WAB 180-2

 Golvfjäder WAB 180 blir WAB 180-2. Nytt hus möjliggör många förbättringar!

Sedan 1950-talet har WAB 180  producerats med ett sandgjutet hus.

På den tiden var detta verkligen den idealiska lösningen.

Men det motsvarar inte längre den nuvarande tekniken.

Dessutom har vi på DIKTATOR Berlin nu en maskinpark som gör det möjligt för oss att tillverka bostäderna helt själva.

 

Höljet på WAB 180-2 är nu tillverkat av aluminium (EN-AW Al 5083)

Detta åtföljs av några betydande förbättringar:

- De nya husen har en jämn tillverkningskvalitet med mycket låga toleranser, eftersom de produceras helt på vår CNC-fräsmaskin.

Det finns inte heller längre någon risk för blåshål.

- Tätning mellan de två halvorna av höljet var svårt med de tidigare sandgjutna höljena eftersom spåret för tätningssladden inte alltid var jämnt utarbetat. Med det nya huset är tätningssätet alltid detsamma.

Därför är det möjligt att arbeta med en tätningsring. Med tätningssladden kan minimala luckor uppstå där de två ändarna möttes om limpunkten inte gjordes korrekt. Denna limpunkt utelämnas nu och därmed uppnås en permanent säker tätning av höljet.

 

 

- Ett tvåstegs tätningssystem används nu för att täta axeln där den lämnar höljet: en axeltätningsring i höljet och en extra axeltätning på axeln. Den axiella tätningen skyddar den faktiska tätningen, axeltätningsringen, särskilt när skarpa rengöringsmedel eller liknande används.

 

 

Gammal modell - Ny modell med större urtag runt skruv-huvud - Plastplugg på täckplåten.

- En ny, förbättrad tätning används för oljefyllaren och justeringsskruven. Dessutom har ett större avstånd skapats runt skruvhuvudena så att smuts lätt kan avlägsnas innan skruvarna öppnas. Dessutom stängs hålet i täckplattan ovanför justeringsskruven dessutom av en plastplugg för att  skydda skruven från smuts.

 

Mycket enklare installation av golvfjädern i inbäddningsboxen

Tidigare svetsades två fästen högst upp i inbäddningsboxen, till vilken golvfjädern skruvades.

I den nya inbäddningsboxen finns två svetsbultar på botten av lådan som WAB skruvas till. Så att det inte längre är nödvändigt att vara uppmärksam på de två hakparenteserna när du sätter in närmare i inbäddningsrutan. Detta placerar också automatiskt golvfjädern korrekt i lådan.

- Höljet är märkt med DIKTATOR-logotypen, så att tillverkaren alltid är uppenbar vid första anblicken, även utan etikett.

- Alla WAB 180-2 levereras nu i allmänhet med axellagret i upp till 600 kg. Detta har i första hand att göra med en förenkling av inventeringen.

Vad innebär övergången för dig och kunden?

Ändringen till den nya versionen är inte utan ett litet "men". Av tekniska skäl skiljer sig wab 180-2:s dimensioner något från de tidigare

WAB 180.For technical reasons, the dimensions of the WAB 180-2 differ slightly from the previous WAB 180. De yttre dimensionerna är identiska, men axelns position är något förskjuten, så att WAB 180 som redan är installerad inte längre bara kan bytas ut utan att också ta bort inbäddningsrutan. WAB 180-2 är också 1,5 mm högre än WAB 180.

Även om våra golvfjädrar WAB 180 har en mycket lång livslängd, måste de fortfarande bytas ut någon gång. För att inte göra bytet onödigt komplicerat erbjuder vi ett något modifierat boende för dessa fall, som kan installeras i de gamla befintliga inbäddningslådorna.

Varför använder vi inte det här huset i allmänhet då? Produktionen av "ersättningshuset" är betydligt dyrare, eftersom det behövs ytterliga re frässteg. Detta skulle i onödan öka priset på alla närmre. Därför har vi beslutat om denna lösning med ytterligare en utbytesvariant.

Tillbehör

- Inbäddningsruta:  Som redan skrivits skiljer sig inbäddningsrutan i WAB 180-2 från den i WAB 180.

- Täckplattor:  Täckplåtarna skiljer sig också från de tidigare täckplattorna med avseende på monteringshålen och axelfördjupning. De levereras också för den nya WAB 180-2 med en "-2" efter artikelnumret.

OBS! För den gamla WAB 180 kommer vi fortsätta att levereras täckplåtar. I framtiden kommer vi endast att leverera täckplattorna i rostfritt stål eller mässing, eftersom aluminiumversionen nästan aldrig såldes.

- Beslag:  alla spakar och gångjärn kan användas för både den gamla och den nya versionen

Övergången

- Vissa WAB 180-2 DIN kvar har redan levererats, eftersom det inte fanns några fler bostäder tillgängliga för dem.- För alla nya beställningar kommer den nya versionen att levereras med omedelbar verkan.

> Kontakta oss här för mer information