Lösningar med dörrstängare för branddörrar

Lösningar med dörrstängare för branddörrar från DICTATOR har varit och är en synonym för namnet DICTATOR.

I årtionden har förebyggande brandskydd varit ett av DICTATORS kärnområden. DICTATOR strävar efter ett perfekt brandskydd med hög komfort för användarna.

Vi erbjuder ett brett utbud av olika komponenter som är godkända enligt gällande normer för att driva både nya och befintliga branddörrar. Vi har under årens lopp utvecklat dörrstängare eller operatorer för både normala branddörrar och för stora och tunga skjutportar.

Vår produkter passar till allt från lösningar för enskilda enheter till lösningar med helt automatiska dörroperatörer i kommersiella fastigheter.

Gratis utformning av lösningar:

Vi är är specialist på att lösa problem för stora och tunga branddörrar, både skjutportar och hängda dörrar. Vi hjälper gärna till att kostnadsfritt utforma en lösning för ditt brandskyddsproblem enligt gällande normer på marknaden.

> Kontakta oss gärna för gratis rådgivning

DICTATORS dörroperatörer öppnar 375 kg tunga dörrar på en teater

Byggbesiktningen hade upptäckt att det fanns brister i brandskyddet på teatern. Det var viktigt att snabbt hitta en tillförlitlig lösning, som uppfyllde föreskrifterna.

Om inte branddörrarna utrustades med automatiska operatörer enligt gällande föreskrifter skulle teatern inte fått starta upp för en ny säsong.

DICTATOR kunde lösa problemet i samarbete med dörrtillverkaren. Dörroperatören som valdes var DICTAMAT 310-21 XXL, som kan driva dörrar på upp till 600 kg. DICTAMAT 310-21 XXL monterades på baksidan av dörren tillsammans med styrsystemet och en UPS- strömförsörjningsenhet. Dörrtillverkaren tillverkade också en särskild spak för att överföra effekten som kan klara av den speciella rörelseradien.

> Läs mer

Lösningar för branddörrar här i form av Automatisering av brandskjutdörrar i farliga miljöer:

> Läs mer