Gasfjädrar i en vakuumpress

Gasfjädrar i vakuumpress för fanering säkerställer en enkel hantering och skyddar den värdefulla maskinerna

En vakuumpress för fanering är en banbrytande uppfinning, särskilt för små snickarverkstäder. Det är ett fullfjädrat substitut för en hydraulisk faneringspress, med en enorm fördel: Den kräver inte den tidskrävande och relativt kostnadsintensiva uppvärmningen av den hydrauliska faneringspressen. Vakuumpressen är omedelbart klar för användning.
Vakuumpressen har två klaffar: Den övre klaffen är bara för att skydda vakuummembranet på klaffen nedan när pressen inte behövs.

Funktion:

När klaffarna är stängda är gasfjädrarna neutrala, dvs klaffarna hålls i detta läge av sin egen vikt. För att öppna flikarna lyfter du dem lite för hand. Efter några grader tar gasfjädrarna över och öppnar respektive klaff till önskad öppningsgrad på ca 50°.

Vid planeringen av gasfjädrarna var två punkter enormt viktiga:

• För det första är varje gasfjäder konfigurerad för sin respektive flik. Men när båda klaffarna lyfts ihop fungerar gasfjädrarna som ett team, dvs att lyfta båda klaffarna är lika enkelt som att lyfta bara en – även om i detta fall svängpunkten för den övre klaffen ändras!
• Man måste se till att klaffarna aldrig faller ner utan kontroll, inte ens under de sista 10 – 20°. Detta kan skada vakuummembranet och resultera i en mycket dyr reparation.

Om maskinen inte längre behövs kan den fällas ihop för att spara utrymme och skjutas i ett hörn. Även i detta fall säkerställer gasfjädrarna att klaffarna håller sig stadigt i sin position och inte rör sig.

Maskinens funktion:

Den är inte bara avsedd för fanering av föremål. Dess viktigaste fördel är att den också hjälper till att limma ihop gjutna delar. Du gör bara en mall, lägger den på pressbordet, placerar det raka arbetsstycket ovanpå det och stänger klaffen med vakuummembranet. Nu pressar det uppbyggda vakuumet arbetsstycket mot mallen och formar den därmed till önskad form.

> Till produkten

> Kontakta oss

När vakuumpressen är stängd är gasfjädrarna neutrala och överför ingen kraft.

Vid arbete håller gasfjädrarna den övre skyddsklaffen öppen. Den nedre fliken med vakuummembranet ligger över arbetsstycket som ska faneras. När processen är klar släpps de mekaniska låsen. Membranfliken öppnas endast när den lyfts något med handen. Gasfjädrarna gör resten!