Dörrbroms skyddar glasdörren i exklusiv butik

Vinden förvandlade den stora glasdörren till en farlig sak - för förbipasserande, byggnadens fasad och själva dörren.

Vid det här laget är det svårt att föreställa sig Kölns skyline utan dem: Kranhäuser (kranhusen) i Rheinau Docks. De tre byggnaderna har inspirerats av hamnkranarna i den tidigare Rhenhamnen i Köln.

Kranhaus Nord färdigställdes 2010 som den sista av de tre byggnaderna. I motsats till de andra två byggnaderna, som rymmer kontor, byggdes här lyxiga lägenheter. Och på bottenvåningen finns exklusiva butiker.

Gång på gång slog vinden upp den stora glasdörren till en av dessa butiker, ca 1,45 x 2,4 m, vikt ca 140 kg! Konsekvenserna: dörr skadad, dörrstängare skadad, fasad skadad. Och det var bara en tidsfråga innan dörren skulle skadade en förbipasserande.

DICTATORS Dörrbroms satte stopp för vindens krafter:

Att lösa detta problem var väldigt enkelt. Företaget Nagel Metallbau från Wesseling Tyskland utrustade dörren med en DICTATOR dörrbroms. För att uppnå optimal effekt beräknade DICTATOR exakt monteringspositionen för denna applikation – med hänsyn till den redan monterade dörrstängaren.

Så snart dörren rör sig för snabbt, t.ex. när den grips av vinden, ingriper den hydrauliska bromsen och ger en kontrollerad öppning av dörren. Den okontrollerade öppningen är nu definitivt ett minne blott.

För en enkel montering levererade DICTATOR också dörrbromsen, i detta fall i rostfritt stål, och de nödvändiga monteringstillbehören.

> Till produkten

> Kontakta oss

Dörrbroms skyddar glasdörren

Dörrbroms skyddar glasdörren i exklusiv butik

Dörrbroms skyddar glasdörren

Kölns skyline: Kranhusen i Rheinau Docks