Gasfjädrar på takluckan

När takluckan släpps öppnas den av sig själv, förblir öppen – och kan lätt stängas igen.

Innan installationen av gasfjädrar på tackluckan var det inte så lätt att gå ut på det platta taket. Att stå ovanpå stegen och öppna takluckan krävde en tryckkraft på cirka 11 kg. Och när du gick ut var du fortfarande tvungen att hålla luckan för att förhindra att den föll ner. Ganska ansträngning och en fara!

Därför kontaktade kunden DICTATOR. Han letade efter gasfjädrar som automatiskt skulle öppna luckan när låset släpptes i en vinkel på cirka 50 ° och hålla den öppen så att man kunde stå säkert på stegen och enkelt klättra på taket. Och naturligtvis måste kraften som krävs för att stänga luckan igen vara så liten som möjligt.

Avgörande för att gasfjädrarna ska fungera väl är korrekt dimensionering av gasfjädrarna och bestämning av de ideala fästpunkterna:

Endast på detta sätt kan det säkerställas att gasfjädern öppnar luckan långsamt och på ett kontrollerat sätt, håller den öppen och gör det möjligt att stänga luckan med liten ansträngning.

DICTATOR beräknade och tillhandahöll för denna speciella applikation två gasfjädrar som kunde monteras mycket nära stödpunkten och därmed inte hindrar utgången. Kraften som krävs för att stänga luckan är bara 6 kg. Gasfjädrarna avvärjde också risken för att luckan skulle stängas av misstag och låsas medan någon fortfarande var på taket, vilket förhindrade hans återkomst.

Vi på DICTATOR är särskilt glada över att kunna erbjuda våra kunder exakt den lösning han behöver.
"Jag är sedan en tid en mer än nöjd kund hos DICTATOR. Deras tekniker presenterade mig en lösning som var långt ifrån standard. Tack så mycket för bra service."

> Till produkten

> Kontakta oss

 

Takluckans mått är 660 x 1400 mm och väger 11 kg. Fram till nu öppnades den manuellt.

Två gasfjädrar öppnar nu takluckan - utan att reducera öppningen och håller den öppen på ett säkert sätt