Dictator Scandinavia fyller 10 år!

Nuvarande kontor i Vadstena

DICTATOR Scandinavia fyller 10 år!

I år fyller DICTATOR Scandinavia 10 år! Redan år 1986 öppnade DICTATOR det första säljkontoret i Sverige med namnet DICTATOR Teknik Sverige AB. Kontoret startade i Tranås under ledning av Per Haraldsson. Bolaget ombildades 2010 och ändrade namn till nuvarande namn DICTATOR Scandinavia AB och ett nytt kontor öppnades i Vadstena den 2 maj 2010, under ledning av Torbjörn Ljunggren.

DICTATORS historia började dock långt tidigare med ett patent från den 15 januari 1932. Patentet gällde en hydraulisk dämpare -och stängare för dörrar. Uppfinnarna var en Tysk och en Holländare som startade varsin tillverkning av denna uppfinning i respektive länder. Så småningom, cirka 50 år efter starten gick de samman 1988 och blev då grunden till dagens DICTATOR.  Allt sedan dess har våra dörrtillslutare eller diktator blivit en välkänd och uppskattad produkt på marknaden. Idag är DICTATOR -gruppen en modern koncern med egna tillverkande bolag i flera Europeiska länder och säljkontor jorden runt.

Patent Nr. 578533 från 15 januari 1932

Dictator Scandinavia fyller 10 år!

DICTATORS huvudkontor i Neusäss

Moderbolaget DICTATOR Technik GmbH´s nuvarande huvudkontor sedan 1973 är beläget i Neussäs inte långt från Augsburg i södra Tyskland. DICTATOR har en fabrik i Spanien som tillverkar hissar. Utanför Berlin har nyligen invigds en helt ny gasfjäderfabrik. I England finns en fabrik för gasjfjädrar och i Nederländerna en fabrik som tillverka dörrstängningsprodukter.